Functie

Buispost

Bij de term ‘buispost’ denken mensen vaak ten onrechte aan de intussen wat ouderwets ogende ‘floepsystemen’ die we enkele tientallen jaren geleden vooral in grote kledingszaken zagen. Eigenlijk heeft buispost – of ‘pneumatisch transport’, zoals wij het liever noemen, vandaag de dag nog weinig te maken met de systemen van toen.

 

Vandaag kunnen de systemen van Aerocom vrijwel elk materiaal of elk voorwerp naar vrijwel elke denkbare bestemming voeren. Vloeibare, giftige, koude of hete stoffen tot 28 kg en met een maximale diameter van 30 cm kunnen zo bijzonder efficiënt verplaatst worden. Voor elk toepassingsgebied en elk bedrijf ontwerpen wij vandaag een oplossing op maat.

 

Wat is ‘buispost’?

Buispost is, eenvoudig gezegd, een modern transportsysteem dat wordt aangedreven door een ‘flow’ van pneumatische lucht. Deze technologie is bij uitstek geschikt als intern verzendingssysteem voor bedrijven, en de toepassingsmogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Voordelen

De voordelen van deze ‘pneumatische post’ zijn talrijk. Het systeem is economisch, razendsnel, hygiënisch, perfect op maat, uitbreidbaar en perfect controleerbaar.